Par lappuses saturu

Ievadlappuse // Front page in Latvian

Eiropā ligzdo vienīgi Krievijas stepēs uz ziemeļiem no Kaspijas jūras. Tālāk uz austrumiem Kazahijā, Kirgīzijā, Ķīnas ziemeļaustrumos, Mongolijā, daļēji Tadžikijā, kā arī Afganistānas un Pakistānas ziemeļos. Izplatības austrumu robeža Krievijā sasniedz Baikālu. Divas pasugas: areāla rietumu daļā A.n.orientalis, kurš ziemo Āfrikā, un A.n.nipalensis uz austrumiem no Kirgīzijas, kurš ziemo Indijas subkontinentā, taču daži iespējams sasniedz arī Tuvos Austrumus un Āfriku. Pasugas atšķiras g.k. pēc izmēriem, nominālās pasugas īpatņi ir nedaudz lielāki (Forsman 1999).

 
Novērošanas vieta

Stepes ērglis Aquila nipalensis

Džaipura, Radžastāna, Indija, 7-Jan-2010, nepieaudzis putns (3g). © Thomas W. Johansen.

Latvijā viens novērojums (Celmiņš 2009).

Garums: 59-66 cm, spārnu izpletums: 163-193 cm (Forsman 1999).

Novērojumi

Saīsinājumi

1. Kolka, Ta, 2009, 17-Mai, 1 nepieaudzis putns (2g). T.W.Johansen u.c. (Celmiņš 2009).

Literatūra un internets

Saīsinājumi

BirdLife International. 2015. Species factsheet: Aquila nipalensis. Retrieved from http://www.birdlife.org on 5th April 2015.  Celmiņš A. 2009. Stepes ērglis Aquila nipalensis – jauna putnu suga Latvijā. Putni dabā 19, 3: 21. Forsman D. 1999. The Raptors of Europe and the Middle East: A Handbook of Field Identification. London. Helm.

Stepes ērglis Aquila nipalensis. Džaipura, Radžastāna, Indija, 7-Jan-2010, nepieaudzis putns (3g). © Thomas W. Johansen.
bkm

Stepes ērglis Aquila nipalensis. Džaipura, Radžastāna, Indija, 7-Jan-2010, nepieaudzis putns (2g). © Thomas W. Johansen.
bkm

Stepes ērglis Aquila nipalensis. Kolka, 17-Mai-2009, nepieaudzis putns (2g), pirmajā attēlā kopā ar peļu klijānu Buteo buteo. © Thomas W. Johansen.

Labots 03 Nov 2016